Typer av privata jetplan

Mycket lätta jets är främst för korta resor till regionala destinationer. De erbjuder vanligtvis sittplatser för upp till åtta passagerare. Fördelen med dessa jetplan är att du kan hyra en enda pilot för att flyga dem istället för en hel flygbesättning. Vissa modeller skryter också med låga driftskostnader som är i nivå med turbopropplan. De är den perfekta lösningen för att nå mer avlägsna destinationer som flygbolag undviker.

Dessa flygplan används huvudsakligen för flygningar med en varaktighet på 40 till 80 minuter. Som sådan erbjuder de inte ett separat toalettfack utan bara en nödtoalett med en sekretessgardin. Dessa plan är fortfarande ett relativt nytt koncept. Den första designen, Cessna Citation Mustang, producerades inte förrän i november 2006. Dessa jetplan är de lättaste affärstransporterna på marknaden för lufttaxitjänster.

Lätta affärsjets

Vissa lätta affärstransporter kan transkontinentala flygningar på 2 400 sjömil eller mer. Definitionen av en lätt affärsstråle är att den maximala startvikten är 20000 kg. jämfört med bara hälften av det för mycket lätta jetflygplan. Och de flesta lätta affärstransporter kan fortfarande hålla en genomsnittlig marschfart på cirka 500 mph. Detta gör dem i nivå med de större kommersiella jetplanen men perfekta för privata resor.

Dessa strålar har vanligtvis ett särskilt toalettfack och erbjuder mer hyttutrymme än VLJ -modeller. De är också laddade med all teknik som du någonsin kan behöva för att genomföra affärsmöten på distans medan du flyger. Satellittelefon, Wi-Fi och XM-radiokommunikation finns alla ombord. De har också kabintryck som du inte hittar i många mindre flygplan. Kabinens trycksättning är nödvändig för att upprätthålla syrehalten på högre höjder.

Medelstora affärsjetar

Medan den typiska VLJ och lättstråle rymmer högst sex passagerare, erbjuder en mellanstor affärsstråle bekväma sittplatser för upp till 10 passagerare. Du kommer att upptäcka att lyxen och bekvämligheterna växer för varje klass. Medan de alla svävar runt 500 miles i timmen med marschfart och erbjuder möjligheten att landa på mindre banor, har en medelstor jet större partier i åtanke för längre transkontinentala resor.

Ta en direktflyg i en räckvidd på 2000 till 3000 nautiska mil och arbeta bekvämt i den större trycksatta hytten. Det finns faktiskt till och med en undertyp av medelstora affärsjets som kallas super medelstor. Dessa plan är bränsleeffektiva och utformade för att resa ännu längre sträckor snabbare. En super mellanstorlek kan resa så mycket som 580 mph över ett avstånd på 3600 miles eller mer.

Tunga affärsjets

Dessa jetplan omvandlas ofta från större kommersiella flygflygplan till lyxfartyg. Fördelen med en tung affärsstråle är möjligheten att genomföra fullskaliga möten och konferenser. De rymmer allt från 10 till 18 passagerare och kan flyga på stora höjder över vädret för maximal komfort och tillförlitlighet. De har också enstaka flygresor som överstiger 6000 miles under ett spann på sex till åtta timmar.

Boeing 747 8 VIP är ett exempel på en konvertering från kommersiell passagerare till en privat lyxig affärsstråle. Det stora hyttutrymmet är det som gör dessa plan så attraktiva. Ett företag kan bokstavligen bygga kontor och arbetsavdelningar inuti jetplanet som i en byggnad. Fokus på lyx och bekvämlighet är bara en fördel för att göra arbetarna mer produktiva under långa och kritiska affärsflyg.

Militära jetplan

Även om det inte vore lagligt för dig att äga en fullt beväpnad F 18 -hornet, är militära jetfly bland de bästa prestandaflygplanen på marknaden. De flesta militära jetplan är supersoniska stridsflygplan som används för att samarbeta med fiendens stridande eller för att bomba strategiska mål i ett topphemligt uppdrag. Dessa jetplan kostar miljarder dollar att utveckla. De är utplacerade från flygvapenbaser och marinbärare.

Det är fantastiskt att se dem landa på bärarens lilla landningsbana genom att haka en kabel. De flesta har också förmågan att tanka i luften utan att landa. De flygs ofta i flygformationer som leds av en enda jet på samma sätt som fåglar migrerar i V-formade formationer. Amerikanska stridsflygplan är kända för sin förmåga att manövrera och rulla i akrobatisk precision.