Träna fotboll

Gillar man att spela fotboll och vill träna så mycket man kan under ledigheten så är ett fotbollsläger ett av de allra bästa alternativen. Vare sig man är ung eller gammal, otränad eller i toppform så finns det idag massor av olika möjligheter att resa när och fjärran samtidigt som man får träna som en galning. Det är ett sätt att utnyttja sin lediga tid till max och de flesta brukar vara överens om att de upplever att de verkligen har gjort något i stället för att bara ligga på en strand och sola.

Fotboll är en av Sveriges absolut populäraste sporter och över lag är det en sport som spelas och uppskattas i de flesta europeiska länder. Det innebär att man under fotbollsresor kan få träffa andra spelare och bli vänner för livet. Kanske de två olika lagen kan spela mot varandra i vänskapsmatcher under semestern? Man kan också gå på matcher tillsammans, liksom utbyta tips och råd sinsemellan och ett är säkert: man kommer hem med bra mycket mer i bagaget än när man reste iväg.

Man kan åka på fotbollsresa som regelrätt lag eller som företagslag, och det finns även möjligheter att resa ensam och gå med i läger på olika håll. Idag har detta blivit så populärt att många av de största charterbolagen organiserar resor men det finns också fotbollsklubbar som ser till att medlemmarna kommer iväg åtminstone en gång om året på en resa. Under resan kan man dessutom passa på att gå på matcher, vilket gör att många väljer att åka när det är stora idrottsevent på gång.

Ett av de populäraste länderna är av förklarliga skäl Spanien och för svenskar är Mallorca ett av de främsta resmålen. Här kan man gå på regelrätt fotbollscamp där skickliga tränare lär ut nya tekniker och låter spelare bättra på redan existerande sådana. Hela tanken går ut på att man skall komma hem med en ny syn och förmåga i sporten, samtidigt som det finns mycket att göra på denna vackra ö. Det varma klimatet gör träningen så mycket lättare och när man är klar, svettig och trött, väntar de kritvita stränderna och det underbara Medelhavet. Just Mallorca inriktar sig framför allt på barn och ungdomar men det betyder inte att inte hela familjen kan följa med. Man kan knappast hitta en bättre ursäkt för att åka till denna underbara ö!

Är man över tjugofem år gammal och är med i ett fotbollslag kan man åka till olika brittiska städer där man dels kan träna med sitt lag men också få tillfälle att spela match mot ett lokalt lag. Dessa turer brukar också inkludera besök till fotbollsmuseer liksom dagsturer runt ständer och landskap där man kan njuta av den vackra naturen och träffa trevliga likasinnade. Även i Holland finns det ett antal olika resmål för äldre fotbollsspelare, liksom i Belgien, Tjeckien, Tyskland och Frankrike. Konceptet är alltid att man skall få spela så mycket som möjligt samtidigt som man får uppleva den lokala kulturen, maten och nattlivet.