TA MED EGEN MAT

Många flygbolag tar nu betalt för mat ombord. Spara pengar genom att ta med egna snacks hemifrån istället för att köpa dem på planet. Jag lovar att din egen mat också kommer att smaka mycket bättre.

SHOPPA RUNT FÖR RESOR & SJUKFÖRSÄKRING

Jag rekommenderar alltid att du reser eller (extra) sjukförsäkring för din resa, men den som erbjuds när du bokar dina flyg är inte alltid det bästa priset. Ibland kan din arbetsplats erbjuda resor eller hälsoskydd, som ingår i ditt förmånspaket. Du kan också köpa försäkring via din bank för året – vilket är vad jag gör för närvarande.

Om du är över 40 år (eller har en historia av hälsoproblem) rekommenderar jag att du köper extra hälsoskydd (även om du redan omfattas av arbete). Tyvärr kan vi aldrig förutsäga vad som kan hända när vi reser, varför det alltid är viktigt att vara förberedd. Medan avancerat val av säte ibland ingår i din flygbiljett, tar vissa flygbolag ut en avgift för att välja dina platser. Om du inte är noga med var du sitter på planet rekommenderar jag att du hoppar över det här steget när du bokar dina flyg. Checka istället in 24 timmar före din flygning, vilket gör att du kan göra ditt val av plats gratis.

REGISTRERA DIG FÖR ETT FREKVENT FLYGBLADSPROGRAM

Frekventa flygprogram är bra för att göra gratis flyg och uppgraderingar. Även om du inte är en frekvent flygare rekommenderar jag att du registrerar dig för ett flygbolags belöningsprogram. Du kan tjäna poäng genom att handla i partnerbutiker, dra nytta av speciella e-posterbjudanden (registrera dig för deras nyhetsbrev) och genom att flyga naturligtvis.

SKAFFA ETT RESEKREDITKORT

Om du tycker om att resa, uppmanar jag dig att få ett kreditkort som erbjuder resebelöningar. Det finns många att välja mellan idag utan årlig avgift, och detta gör att du kan samla poäng på dina dagliga inköp, som kan användas för att få en gratis flygning.

Jag använder alltid mitt resekreditkort för att betala för mina månatliga utgifter, vilket hjälper mig att tjäna poäng snabbare än om jag betalade kontant. Det finns många fördelar med att använda ett resekreditkort. Vissa erbjuder särskilda rabatter på biluthyrning och hotell, eller försäkringsskydd för din resa. Prata med din bank och gör lite oberoende forskning för att avgöra vilket resekreditkort som är bäst för dig.

FÖLJ 24-TIMMARSREGELN

När du har bokat, håll alltid ett öga på flygpriserna under de kommande 24 timmarna. Om priset sjönk, ring flygbolaget för att ställa in ditt flyg, och du kan ofta boka om till det nya priset utan straffavgift.

TA DINA CHANSER GENOM ATT BOKA EN SISTA MINUTEN-RESA

Medan planering framåt är nyckeln till att boka en billig flygning, kan ibland sista minuten-erbjudanden vara ännu bättre. Om dina datum är flexibla och du har möjlighet att ta en sista minuten-resa bör du överväga att kontrollera priserna för att se vad som är tillgängligt. Val är vanligtvis begränsade, men ibland kan en riktig juvel hittas i sista minuten.