Prenumerera på e-nyheter från mindre flygbolag

Vissa lågprisflygbolag tillåter inte att deras priser inkluderas bland meta-sökresultaten eftersom de föredrar att du köper direkt på deras webbplats på grund av redan låga priser. Information om deras kampanjer och rabatter kommuniceras vanligtvis direkt via deras e-nyheter och sociala kanaler. Därför är det vettigt att prenumerera på deras e-nyhetsbrev (om du använder Gmail kan du skapa ett filter som låter dig samla in all billig relaterad e-post i en mapp. Här förklaras hur man gör det).

Reagera snabbt och behåll det för dig själv …

När du hittar felpriset måste du agera snabbt eftersom de elimineras snabbt! Det händer ofta att de eliminerar felet inom några timmar. Denna typ av information sprider sig också mycket snabbt, så nyckeln är att reagera snabbt och aldrig någonsin ringa flygbolaget för att få en bekräftelse på om priset är giltigt. När de märker misstaget kommer de naturligtvis att ändra priset. Så vänta inte!

Var medveten om riskerna

Det enda missnöjet med felpriser är att flygbolagen ibland inte kommer att respektera bokningen och din biljett kommer att annulleras och återbetalas. Detta är inte särskilt troligt att det kommer att hända, eftersom felpriser vanligtvis nästan alltid respekteras, men det är fortfarande bra att veta. Därför är det lämpligt att vänta minst 14 dagar efter köpet, innan du börjar ordna boende och annan reselogistik. Tänk på att även om du får ett bekräftelsemejl efter ditt köp är du fortfarande inte helt säker. Men om du också får en elektronisk flygbiljett … Då är det mycket troligt att du kommer undan med det. Förutom de “vanliga” sökmotorerna rekommenderar erfarna felprisjägare också att kontrollera dem under radarn.

ITA Matrix är en enkel men kraftfull sökmotor som hjälper dig att hitta de billigaste flygningarna. Skiplagged hjälper dig att dra nytta av flygbolagets prisluckor. Scott’s Cheap Flights skickar e-postaviseringar om de bästa internationella erbjudandena, som utarbetats av de specialiserade medlemmarna i deras team.

De bästa tipsen för gruppresebokning

Det ögonblick då din chef går fram till dig och säger att du är ansvarig för att organisera den kommande företagsretreaten. Ingen stor sak. Du måste bara få flyg och hotell för 85 personer. Det är en stor grej. Gruppresebokning är en hink med stress.

Vår egen Giacomo Guarnieri lägger ut alla sina gruppresetips och tricks nedan. Giacomo är TravelPerks affärsresespecialist med ansvar för att boka gruppresor. Han lever och andas gruppbokning. Men på något sätt är han immun mot stress. Se? Titta bara på det lugnet! #stressless ?

Vad är gruppbokning i flygbolag?

När du organiserar gruppbokningar för flyg måste du kontakta flygbolagen och ge dem antalet resenärer och dina datum och sedan vänta på att de skickar tillbaka en anpassad offert. Till skillnad från en direktbokning online är denna process manuell och kan vara lite långsam, eftersom du vill kontakta flera flygbolag för att få olika offerter. Flygbolagen erbjuder inte nödvändigtvis rabatter. Vad de erbjuder är en försäkran om att alla i din grupp kommer att gå på samma flygning (såvida inte din grupp naturligtvis är hundratals personer).