Poker på resan

Är man intresserad av poker finns det idag ett stort alternativ resor man kan göra där man kan upptäcka världens alla hörn samtidigt som man får utöva sitt favoritspel. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller veteran; poker är alla välkomna att spela och nu finns det alltså tillfälle att göra det i olika städer och länder. Om poker och resande är ens grej är sannerligen detta den bästa möjliga kombinationen där man kan förena två av sina främsta intressen.

För den inbitne pokerspelaren brukar Las Vegas vara den ultimata drömmen. Denna spelstad ute i öknen har länge vara spelarnas paradis och förutom dess tusentals enarmade banditer, roulettebord, storslagna shower och glamorösa hotell, arrangeras här årligen pokertävlingar med deltagare från hela världen. Det är inte helt billigt att bege sig hit men å andra siden är det en sådan där “once in a lifetime” grej som de flesta pokerentusiaster någon gång i livet vill uppleva.

Idag är det populärt för grupper, vare sig det handlar om vänner eller företag, att sticka iväg över en helg eller en vecka, för att tillsammans syssla med detta spännande kortspel.

Vill man tävla kan man kontakta det svenska pokerförbundet där olika turneringar, både på lokal och internationell nivå, utannonserar och arrangeras. År 2017 utfördes poker-SM i Tallinn och medlemmar kunde se fram emot roliga dagar här medan turneringen pågick. Året innan ägde tävlingen rum på Malta, så vill man kombinera tävlingar i poker och kul resor är det något att definitivt hålla utkik efter.

Många pokerresor går till storstäder och en av anledningarna är att det ofta finns bra möjligheter både för spelandet och boendet. Åker man till London kan staden i sig vara lite dyr men samtidigt finns det en hel del vandrarhem som man kan bo på för att dryga ut kassan lite. Ett billigare alternativ är att åka till Prag eller Budapest där man också anordnar pokertävlingar för spelare från hela världen.

Caribbean poker party är ett årligt pokerevent där spelare av alla nationaliteter deltar i en TV-sänd pokerfest som håller på i flera dagar. Denna stora tävling hölls ursprungligen på kryssningsskepp men idag arrangerar man den på olika platser i den karibiska övärlden. Här ligger det miljoner kronor i potten och de som spelar är ofta hårdföra proffs. Även om man inte vill vara med och spela själv kan det ändå vara roligt att delta som åskådare och sedan spela med likasinnade under pauserna.

Är man helt grön finns det i Sverige många pokerskolor där man kan lära sig hur man skall bli en riktigt bra spelare. Dessa skolor finns både i fysiska lokaler liksom online och medan man går dem lär man ofta känna andra nybörjare som också håller på att lära sig det spännande spelet. Det är inte ovanligt att dessa pokerskolor organiserar resor i slutet av terminen där man i grupp kan åka iväg och tillsammans utöva sina nyförvärvade talanger. Detta är ett sätt att knyta nya kontakter och samtidigt ha mycket roligt i varandras sällskap.