PAKETERA DINA FLYG, HOTELL OCH BILUTHYRNING

Att bunta ihop din resa på webbplatser som Expedia kan hjälpa dig att spara upp Dessa besparingar kan ge mer utrymme i din resebudget för sightseeing, underhållning, restauranger och shopping.

ELLER BUNTA INTE DINA FLYG, HOTELL OCH BILUTHYRNING

Även om bra erbjudanden kan hittas när du buntar din resa, är det ibland inte alltid fallet. Jämför alltid priser för att avgöra om buntning eller bokning separat är mer kostnadseffektivt. För hotell gillar jag personligen att boka via Hotwire för att hitta billiga priser. Eller om jag reser utomlands är jag ett stort av att använda Airbnb. Jag har använt dem flera gånger när jag reser runt i Europa och ÄLSKAR dem!

BLANDA OCH MATCHA FLYGBOLAG

Ibland kan bokning av en rundtur eller flerstadsresa med samma flygbolag spara pengar, men det är inte alltid regeln.Jämför alltid priser för att avgöra om du får det billigaste flyget när du bokar med ett flygbolag jämfört med flera flygbolag. Den enklaste metoden för att jämföra priser är att använda en tredje parts webbplats, till exempel Skyscanner, som kommer att lista den billigaste flygkombinationen för dina valda datum.

FLYGA PÅ DEN BILLIGASTE DAGEN I VECKAN

Att resa på tisdagar, onsdagar och lördagar är vanligtvis de billigaste dagarna i veckan. Att söka efter flyg i mitten av veckan ger också de bästa erbjudandena.

Av egen erfarenhet tycker jag också att torsdagen ibland kan erbjuda ett bra pris också. Dagar som tenderar att vara de dyraste är måndagar, fredagar och ibland söndagar. Flygbolag vet att de flesta affärsresor äger rum mellan måndag och fredag, varför det tenderar att vara dyrare att avgå måndag och återvända på fredag. Affärsresenärer har dock nyligen börjat flyga ut på söndag, snarare än måndag för att försöka få ett bättre pris på flygbiljetter, men det är inte alltid fallet.

Visst kanske du redan vet att det vanligtvis är billigare att flyga efter 20:00 än att flyga under dagen. Men du kan också göra ett avtal genom att ta en tidig morgonflygning också (mellan 05:00 och 07:00). Även om nonstop-flygningar vanligtvis föredras, kan du ibland spara en betydande mängd genom att välja en 1-stoppsflygning. En 1-stoppsflygning kan också ge dig fler alternativ.

Till exempel bokade jag nyligen flyg till Victoria, BC och det enda direktflyget från Toronto anländer sent på natten. Istället valde jag en 1-stoppsflygning som anländer till Victoria vid middagstid, vilket också sparade mig över  kan också bestämma dig för att välja en flygning med en lång layover, vilket kan låta dig utforska staden som en extra bonus.

FLYGA UNDER AXELN ELLER LÅGSÄSONG

Att flyga under axeln eller lågsäsong kan leda till betydande besparingar. Jag kunde få ett bra 7-dagars semesterpaket till Paris i februari för endast $ 1,000 CAD (som inkluderade flyg, hotell och skatter). hans var mycket billigare än att resa under sommarmånaderna och att resa under lågsäsongen tenderar också att vara mindre upptagen – vilket är en win-win för mig. Utgångspunkten är att vara flexibel med dina resdatum, eftersom priserna kan fluktuera avsevärt under hela årstiderna.

SPARA PENGAR PÅ INCHECKAT BAGAGE

De flesta flygbolag debiterar dig nu $ 25-$ 60 varje sätt att kontrollera ditt bagage, och de kommer också att debitera dig extra om det är över viktgränsen. Du kan undvika detta genom att packa lätt och bära dina tyngre föremål på planet.

Om du reser med en nära vän eller betydande annan kan du överväga att dela en resväska med dem. Detta kan spara dig $ 50 + tillsammans på bagagekostnader. Ett annat alternativ är att endast ta med handbagage om du ska på en kort resa, till exempel en weekendresa. De flesta hotell erbjuder grundläggande badprodukter, och du kan ta med dig resestora föremål på planet (förutsatt att de uppfyller TSA:s flytande riktlinjer).