Olika flygklasser

Första klass

Första klassens service är vanligtvis den dyraste av klasserna. Passagerare som sitter i förstklassiga sektionen har bekvämare sittplatser och får ofta extravaganta tjänster. Dessa sektioner är vanligtvis upptagna av kändisar och rika passagerare.

Business class

Flygbiljetter i business class (även känd som executive class) är också dyra, men mycket billigare än första klass. Skillnaden mellan de två är att business class har färre förmåner, men för en passagerare som flyger ekonomi regelbundet är detta inte ett problem. Vissa flygbolag har övergett sittplatser av första klass av denna anledning.

Ekonomiklass

Economy Class -stugor är indelade i två kategorier. “Regelbunden ekonomi” och “Premiumekonomi.”

Sittplatser i ekonomiklass är det mest grundläggande boendet. Ekonomipassagerare får standardtjänster utan riktiga förmåner. Ekonomitjänster sträcker sig från flygbolag till flygbolag, men i huvudsak flyger du Economy (även känd som flygbuss) för att komma från punkt A till punkt B.

Premium Economy är något bättre sittplatser i Economy Class, men måste vara mindre extravagant än Business Class eller First Class. Namnet varierar med varje flygbolag, men den största skillnaden mellan vanlig och premium är avståndet mellan sittplatser och mängden menyalternativ som är tillgängliga för dig.

Om du någonsin har flugit någonstans i världen kan du vara medveten om de olika sittklasserna på ett flyg. Flygbolag har traditionellt tre reseklasser där en passagerare kan sitta i. Det inkluderar First Class, Business Class och Economy Class. Varje flygbolags policy och bestämmelser skiljer sig åt, men totalt sett kommer kabinkonfigurationen att avgöra hur många serviceklasser som erbjuds. Här är en riktlinje för hur de olika flygklasserna är uppdelade och hur de tillhandahåller tjänster till passagerare på varje plats.