Golfresor

Att spela golf har blivit en mycket populär sysselsättning som konstant är på uppgång både i Sverige och i andra länder. Det är något alldeles speciellt med att vandra genom naturen samtidigt som tävlingsandan blir tillfredsställd av själva tävlingsmomentet; golf kräver koncentration och precision och en hel del kondition och teknik.

Bor man i Sverige finns det många fina golfbanor att tillgå och varje år reser tusentals golfare till dessa olika banor för att ha roligt med vänner, bekanta och kollegor. Beroende på vart man åker får man räkna med olika svårighetsgrader och upplevelser. Vissa banor bygger på mycket teknisk skicklighet med ett stort antal underfundiga hål, där man verkligen måste kunna olika slag och verkligen veta att välja rätt klubba. Andra är rejält blåsiga eller inte svåra och bara natursköna. Alternativen är många och det är lätt att fylla varenda ledig dag på landets många golfbanor.

Tyvärr har Sveriges golfbanor ett stort problem och det är naturligtvis vädret. En hel sommar kan bara regna bort och det är mycket svårt att planera en golfhelg då det aldrig finns några garantier att vädret kommer att tillåta en runda. De flesta rutinerade golfare har alltid en plan B om de har planerat en resa, men trots det går det inte att komma ifrån att man blir besviken när ens högt värderade golfdagar ställs in.

Därför är det idag oerhört populärt att åka på golfsemester till varmare och torrare breddgrader och tack vare den enormt breda charterindustrin finns det idag möjlighet att ta sig runt hela jordklotet med golfklubborna. Man kan åka till USA med sina stora, superproffsiga golfbanor eller till Spaniens natursköna och varma golfklubbar där man i lag med andra kan njuta av sin favoritsport samtidigt som stranden väntar alldeles runt hörnet.

Turkiet håller på att bli ett av de främsta golfreseländerna och under senare år har man satsat stenhårt på att utveckla landets många golfbanor liksom att utveckla nya. De flesta är koncentrerade runt Antalya eftersom det finns en flygplats där men det finns väldigt många valmöjligheter. Golfbanorna är ofta i samarbete med lyxhotell där man kan koppla av mellan varven och det organiseras också intressanta utflykter för hela familjen.

Vill man åka till ännu mer exotiska golfländer så har hela den afrikanska kontinenten massor att erbjuda. Tro det eller ej men det finns över 800 banor i 50 länder så här kan man verkligen välja och vraka. Ett stort antal ligger i lyxiga Sydafrika men det finns också fina banor i Egypten, där hindren består av palmer och sanddynor, Mauritius, där banorna erbjuder en kombination av prunkande grönska och dramatisk vulkanisk natur och Marocko som har några av världens mest välskötta banor. Som sagt, det finns ett enormt urval och varje plats och bana kommer garanterat att ge oförglömliga upplevelser.

Japan är ett annat land som kanske förvånar som golfdestination men faktum är att flera av banorna här har vunnit internationella priser. Här häpnas man över den undersköna naturen som kombinerar snöbeklädda bergstoppar och stora platåer och den japanska trädgårdskonsten är ett genomgående motiv. Här kan man spela golf på höga höjder, vid stora havsvyer eller i traditionell brittisk golfanda.