Boka gruppflyg

Gruppbokningar för flyg kan vara knepiga. Låt oss se vilka tips vårt proffs Giacomo har att erbjuda. Fortsätt läsa för intervjun.

Vad är gruppbokning i flygbolag?

När du organiserar gruppbokningar för flyg måste du kontakta flygbolagen och ge dem antalet resenärer och dina datum och sedan vänta på att de skickar tillbaka en anpassad offert.

Till skillnad från en direktbokning online är denna process manuell och kan vara lite långsam, eftersom du vill kontakta flera flygbolag för att få olika offerter.

Erbjuder flygbolag rabatter för grupper?

Flygbolagen erbjuder inte nödvändigtvis rabatter. Vad de erbjuder är en försäkran om att alla i din grupp kommer att gå på samma flygning (såvida inte din grupp naturligtvis är hundratals personer).

Är det billigare att boka gruppflyg?

Att få ett gruppavtal från ett flygbolag är inte alltid det bästa priset. Kostnaden per flygning på ett gruppbokningsavtal är ofta högre än om du loggar in på TravelPerk eller Kayak och ser den individuella flygkostnaden. Det beror på att flygbolaget vet hur mycket de tjänar i genomsnitt för en biljett just den dagen. De kan beräkna vad de förväntar sig att göra.

Varför är gruppflygbokningar dyrare?

Låt oss säga att du går till en populär resebokningssida och du ser att kostnaden för den flygning du vill ha är 50 euro, men flygbolaget vet att när datumet närmar sig kan de sälja den för 150 euro, så priset de bestämmer sig för att ge dig som en stor grupp är 80 euro per biljett.

Det är därför med en grupp på 25 eller mindre är det ofta billigare att boka flygen själv. När jag gör detta för våra kunder, grupperar jag det i partier om 8. Vissa transportörer, särskilt lågprisflygbolag, kommer att jacka upp priset direkt efter att någon har bokat, så jag väntar ett par timmar innan jag hanterar nästa omgång av 8 resenärer. Det ögonblick då din chef går fram till dig och säger att du är ansvarig för att organisera den kommande företagsretreaten. Ingen stor sak. Du måste bara få flyg och hotell för 85 personer Det är en stor grej. Gruppresebokning är en hink med stress. Vår egen Giacomo Guarnieri lägger ut alla sina gruppresetips och tricks nedan. Giacomo är TravelPerks affärsresespecialist med ansvar för att boka gruppresor. Han lever och andas gruppbokning. Men på något sätt är han immun mot stress. Se? Titta bara på det lugnet! #stressless ?

Vad är gruppbokning i flygbolag?

När du organiserar gruppbokningar för flyg måste du kontakta flygbolagen och ge dem antalet resenärer och dina datum och sedan vänta på att de skickar tillbaka en anpassad offert. Till skillnad från en direktbokning online är denna process manuell och kan vara lite långsam, eftersom du vill kontakta flera flygbolag för att få olika offerter.

Erbjuder flygbolag rabatter för grupper?

Flygbolagen erbjuder inte nödvändigtvis rabatter. Vad de erbjuder är en försäkran om att alla i din grupp kommer att gå på samma flygning (såvida inte din grupp naturligtvis är hundratals personer). Att få ett gruppavtal från ett flygbolag är inte alltid det bästa priset. Kostnaden per flygning på ett gruppbokningsavtal är ofta högre än om du loggar in på TravelPerk eller Kayak och ser den individuella flygkostnaden. Det beror på att flygbolaget vet hur mycket de tjänar i genomsnitt för en biljett just den dagen. De kan beräkna vad de förväntar sig att göra.