Äventyrsresor

Skall man ut och resa på egen hand, med kompisar eller med familjen så kan det ibland vara svårt att hitta en typ av semester som passar alla. Vissa kanske bara vill sola och bada medan andra bara vill besöka antika monument. Andra vill spela golf hela tiden medan många gillar att spela golf eller bridge under resan. Det finns idag så oerhört många olika typer av resor att valmöjligheterna till och med kan upplevas som överväldigande.

Lugn, bara lugn. Tack och lov finns det proffs i resebranschen som vet att skräddarsy din resa så att du och alla deltagare kommer att få den perfekta semestern. Till exempel finns det resor till vitt skilda mål som USA och Turkiet där man kan spela golf på dagarna och bridge eller poker på kvällarna, trekkingresor till Thailand där de som inte vill gå hela dagarna kan rida på elefant i stället eller fotbollsresor där man både kan spela själv och gå på stora matcher.

Äventyrsresor är ett annat roligt alternativ där man under vistelsen i olika exotiska och spännande länder får syssla med aktiviteter som får adrenalinet att rinna. Man kan åka till Australien och dyka tillsammans med hajar och sedan fortsätta med en vilddjurssafari för att sedan avsluta i ett av kontinentens härliga vattenparadis med rutschkanor och vattentak utan dess like. Detta uppskattas av både små som stora och ger hisnande upplevelser som man kommer att minnas för resten av livet.

Till Grekland kan man resa för att gå på cowboyläger! Det låter kanske lite konstigt men här har man satt igång ett spännande projekt där man får uppleva allt som har med vilda västern att göra: man får rida, åka linbanor, besöka gårdar och klä ut sig till cowboys och indianer. Även om lägret förvissa är ämnat för barn och ungdomar brukar även de vuxna dras med i äventyret, som man sedan kan avrunda genom att åka till Athen och uppleva några av den antika världens främsta underverk.

Vill man däremot åka längre och komma in i den genuina västernatmosfären finns flera roliga läger att besöka i USA, som man återigen kan kombinera med stadsturer och besök till landets berömda nöjesparker och vattenparadis. Varför inte göra den där efterlängtade resan till Disneyland där läskiga berg- och dalbanor kombineras med söta fabelturer och besök i sagoslott?

Italien har några av världens vackraste och intressantaste städer och orter men om man vill få med ett inslag av äventyr kan man ta sig till Venedig för att uppleva både och. Här kan man gå på intressanta stadsturer och besöka museer och kyrkor för att sedan ta en klassisk gondoltur och sedan spendera resten av semestern i stadens otroliga vattenpark med äventyr för hela familjen!

Nya Zeeland är ett måste för den som vill kombinera natur och äventyr. Inte nog med att man spelat in storslagna scener i filmer som Stjärnornas krig och Sagan om ringen här tack vare dess undersköna natur, man kan dessutom åka på bungee jumpsemester hit då det var här denna pirrande sport uppfanns. Man kan prova originalhoppet som i princip innebär att man hoppar från ett bambutorn utan elasticitet till extrema höjdhopp från broar.